Onze eerste WASBO-middag na 18 maanden. Natuurlijk hebben we stilgestaan bij het feest van mevr.

S. Plak, de oudste deelnemer van de WASBO: ze werd 10 september 100 jaar. Jaap Kooijmans en de burgermeester waren daarbij aanwezig. Mevr. Plak ontving een prachtig boeket van beide heren. De burgemeester en de voorzitter van de WASBO hadden nog een leuk gesprek over de WASBO e.d. Maandagmiddag was het weer van ouds. Er konden echter maar 34 WASBO-leden aanwezig zijn maar dat mocht de pret niet drukken. 20 September wordt alles herhaald: het koor 'Op Hoop van Zegen' uit Stompwijk, de loterij en de bingo. En u weet, als u een nieuw lid aanbrengt krijg u een 1/5 staatslot van het bestuur.

 

Download
Een mooie kaart van Sonia
Kerstkaart Sonia (1).pdf
Adobe Acrobat document 827.0 KB

Vrijdag 4 december om 13.00 uur werd de eerste tas uitgereikt door onze burgemeester Leendert de Lange aan mevr. Plak, ons oudste lid van 99 jaar.  Zij hoopt in september 100 jaar te worden, 'dan kom ik weer langs' zei de burgemeester. 7 December zijn we de tassen gaan uitdelen aan onze 190 leden en donderdag 10 december hadden alle leden de WASBO-tas in huis en konden wij daarna met een goed gevoel uitrusten. Foto's: Wim van Beekum 

We hebben hard gewerkt met Jaap, Marina, Louis, Wil, Joyce en Wim. We hebben 190 tassen gevuld met allerlei lekkers. De kerststol van Jeroen Kaptein, de wijn van Paul van Deursen (Gall en Gall), de kaars van Ikea en tot slot via Truus en Mark Blaauw van de Jumbo, de tas verder opgevuld. We hopen dat we een goede keus gemaakt hebben. Geniet ervan want meer konden we dit jaar niet doen. Laten we 2020 gauw achter ons laten en vol goede moed aan 2021 beginnen! 

Wij het Wasbo bestuur waren er bij om dit te vieren en hebben tevens wat foto's gemaakt van de gebeurtenis. foto's Wim van Beekum

 

 

 

 

Het heeft de koning behaagd om op 24 april 2020 Bram Binnendijk te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Helaas is het geen groot feest geworden en dat is begrijpelijk in deze Coronacrisis. De burgemeester heeft hem en zijn familie dit heuglijk feit via een videoverbinding medegedeeld.

Tijdens de algemene ledenvergadering van 9 maart j.l. hebben we tijdens het afscheid van Bram als voorzitter van de Wasbo, zijn activiteiten in de vele bonden en verenigingen al een beetje belicht. Het bestuur en de leden zijn verheugd dat onze eerste voorzitter deze onderscheiding op een later tijdstip toch echt opgespeld krijgt.

Bram, namens alle leden, vrijwilligers en je oud-medebestuurders

 

                                                           VAN HARTE GEFELICITEERD!!!

 

Maadagmiddag 9 maart 2020

 

We namen afscheid van Bram Binnendijk als voorzitter van de WASBO. Na vele jaren ANBO en later de WASBO vond hij het tijd worden voor nieuw bloed. We hebben aan zijn vrouw Elly  een mooie bos bloemen gegeven en aan Bram een  boekenbon en een parelhoender met 2 kleintjes  voor op de schoorsteen die gemaakt waren van oude olievaten. Elly en Bram namen voor de laatste keer ook de loterij voor hun rekening.  Door een gift van een van de leden was het een mooi paasgebeuren met veel paashazen, paaseieren en  vele andere prijzen. Ook kregen we voorlichting van Mariska Rooijakkers, voorlichter bij de brandweer Haaglanden, over hoe te handelen bij brand; denk aan rookmelders, niet te veel snoeren op een stekkerdoos, de droger stofvrij maken en nog veel meer.

Jaap Kooijmans is de nieuwe voorzitter van de WASBO. Het bestuur is tevens versterkt met Louis van Leeuwen.

Het was weer een geslaagde middag. Tot maandagmiddag 20 april 2020.

 

 

 

 

Maandagmiddag 13 januari 2020: de plantenBINGO en LOTERIJ. Het was weer een groot succes. Niemand ging met lege handen naar huis en er waren toch 80 WASBO leden aanwezig. De plantenbingo werd voor een groot deel gesponsord door de Bosrand aan de Rijksstraatweg te Wassenaar. Heel veel dank daarvoor.

 

 

 

 

WASBO kerstdiner 16 december 2019.

Een muzikale kerstshow door de Corien de Groot foundation onder leiding van Erik en Daan.

De kerststukjes verzorgd door Louis Volenbrecht  (de kleine Markt).

Jeroen en Niek Kaptein voor het lekkers bij de koffie en thee.

Anja en Henk van Slot, de Keurslager op de Luifelbaan voor het verzorgen van het kerstdiner, het was heerlijk.

Er waren 56 prijzen voor de 96 deelnemers. De hoofdprijs een blauwekrat met levens middelen beschikbaar gesteld door Albert Hein te Wassenaar. De voorzitter van de WASBO Bram Binnendijk deel de prijs uit aan Olga Boem zij was de gelukkige winnaar via de loterij.

Met dank aan Fonds 1818 voor hun bijdragen anders was dit niet mogelijk geweest..

ook dank aan de gemeente Wassenaar voor hun jaarlijkse subsidie. 

En natuurlijk O&O voor het onderdak en hun gastvrijheid.

Bedankt allemaal en tot maandagmiddag 13 januari 2020.

 

WASBO: 11 november 2019. We hadden een lezing over 'Wassenaar Toen' met foto's van Robert van Lit van de Historische Vereniging Oud Wassenaar. De 90 Wasboleden die aanwezig waren, hingen aan zijn lippen. Het was heel herkenbaar en Robert had zoveel materiaal dat hij nog eens terugkomt. Het was een geslaagde middag!

 

 

 

WASBO 14 oktober 2019 optreden theatergroep Vrij. Nu brengen zij een toneelstuk waar we weer heerlijk om kunnen lachen maar wel met een serieuze ondertoon

WASBO middag 17 juni 2019 met,

Wassenaar doet.nl   en Huub Welner. We zien elkaar weer op 9 september 2019.

 

 

Uitje WASBO-KBO 13 juni 2019. Het was weer super gezellig.

 

 

Maandag 13 mei is het zover.   Wassenaar Groene Oase in de Randstad.   vertoning op DVD

11 februari 2019 film de Fanfare met erwtensoep van de Broeders.

2018

 

 

10 december 2018 Kerstviering met diner